Valborgsmässofirande i Haverdal

Nu har det bakats i dagarna 2 inför valborgsmässoafton på Annies Gård. Då säljs det goda stenungnsbakade brödet. Jag var där med kameran och fotade bagarna och förste eldaren, det är mycket som ska stämma vid baket, jäsning i rätt temperatur och inte minst att det "pickas rätt. Det gäller att ha rätt handlag.

image32


                       

image37
Här har vi de nybakade brödkakorna. Härligt inte sant, Bra jobbat i "bageriet"
 
Sen sjunger man in våren, lyssnar på vårtal och tänder majbrasan och avslutar med ett fyrverkeri.

image38

Alla är Hjärtligt Välkomna !! Bo på campingen och gå upp på Annies Gård och fira in Våren
Ha en fin Valborgsmässohelg/Stefan & Ann-Lena
Vid datorn och bakom kameran (dock ej på brasan, jag har fått låna ett fint kort från Annies Gård)
Anna-Lena
     

                              

Nu har vi Öppnat !!

Våren är här !!!

image25

En sista finputsning av gräs och hygienutrymmen              

De första vagnarna har rullat in och jobbet har börjat, det skruvas och spikas i varje vrå, och relationerna sätts på prov-eller?? Nej det är nog inte så farligt med det, men det är ett slit innan vagnen står rätt och tältet är uppe och dessutom möblerat, och det är dags att njuta av fika el. en kall öl.(ölen har nog runnit ner under arbetet )

image24

image26

image29

Och det blev ju riktigt bra, skönt att ha fått upp tältet tycker Ann-Christine.

image30

Vädret har varit ganska ok- inget regn och tillslut även lite solsken vilket gjorde att även grillarna kom fram på premiärhelgen
image31
OCH MYCKET SNACK BLEV DET OCKSÅ!  Alltid trevligt att träffas och "tjöta"lite. Ja så är det igång och vi hoppas på en lång och skön säsong för alla våra gäster/Stefan &Anna-Lena
Vid datorn och bakom kameran Anna-Lena

Välkommen tillbaka Anneli !

Anneli har börjat jobba hos oss igen, det är hennes tredje säsong hos oss. Hon är efterlängtad,  jobb fattas inte så det var bara att hugga i, ingen mjukstart precis. Hon har börjat med att sätta häckplantor på det nya området. Vi ska ju börja andvända vårt nya område med 50 nya platser denna säsongen, alla blir nog inte klara att användas i år.Ja vi är glada att hon är tillbaka.



image23


Det är inte bara hos oss det råder full aktivitet. Jag var nere i vår lilla fina båthamn -Skallkrokens hamn- och där är full rulle bland båtfolket. Hamnen är verkligen mysig och värd ett besök när man gästar Haverdal, ska fota nästa gång och visa Er.  Tack för inläggen jag fått, kul att få lite respons och att man läser vad jag skriver, nästa inlägg blir lite om vad som händer framöver i samband med att vi öppnar. Ha en bra vecka i det vackra vårvädret.
Anna-Lena

Vårtecken i Haverdal

Nu har Täppan öppnat för säsongen tjejerna i trädgårdskompaniet har fyllt butiken med blommor och plantor, fullt med inspiration jag har varit och fotat lite se och njut

450100-19


                          



Helgen har bjudit på både regn och sol omväxlande kan man säja, vi har städat upp gammalt rivningsmaterial -Mycket skräp blir det! Barnen blir så glada när det finns lite jobb till dem.

image22


Arbetet fortsätter. Angående mailadress så ska den fungera som ligger på hemsidan. Ha en bra vecka.
Anna-Lena

3 Veckor till att Haverdals camping Öppnar!

Här är full aktivitet. Elektiker  Gert och mattläggare Pelle kämpar på för fullt och Stefan är i alla ändar och fixar. Det blir ett familjerum och ny tvättstuga samt kök. Herrarnas avdelning blir likadan fast spegelvänd som damavdelningen.

450100-11Elektriker Gert
450100-10
Mattläggre Pelle




Själv jobbar jag just nu med att fixa med presentbutiken " Under Takåsen" campingens egen presentbutik, som vi haft nästan sedan vi öppnade och som har växt hela tiden.  Den får en ansiktslyftning kan man säga, målning högt och lågt .  Jätte spännande, det bli någon form av "nyöppning" med fina erbjudande någon gång i maj hoppas jag.

image19


Så 3 Veckor kvar tills vi ses och Hjärtligt Välkomna! Ha en fortsatt trevlig helg!
Anna-Lena

Så är jag på banan igen!

När jag äntligen hade fått igång hemsida och blogg så kom jag inte in och kunde uppdatera min sida. Jag var ute och fotade när snön föll över Haverdal och kung Bore tog över vårens framfart. Det hade vi ju inte räknat med, blommorna som kommit upp fick böja på nacken och har inte riktigt rest sig ännu. Så nu får Ni hålla tillgodo med lite gamla bilder först: Sen kan jag ju rapporter att fåglarna sjunger flitigt så det finns gott hopp. Nästa gång blir det lite bilder från ombyggnaden hoppas jag. Ha en fortsatt trevlig kväll
Anna-Lena


450100-12450100-9450100-8

RSS 2.0